Bli med på vårens eventyr

Kun få tilgjengelige plasser

Dette sier tidligere kursdeltagere

“En fantastisk opplevelse - god kunnskapsformidling med praktisering umiddelbart gir maksimalt utbytte og læring. Elsker det!”

Kursdeltager Nundalen 2019

Trude Emaus

“Glimrende kurs i eventyrlige omgivelser! Kursholderene utfyller hverandre perfekt, og motivene er uendelige. Skulle ønske kurset varte lenger! Tusen takk for verdifull tilpasset læring. Fått fotogleden tilbake:)”

Kursdeltager Nundalen 2019

Lykke Urdal Arrelano

“Unikt og personlig fotokurs i nydelig natur og dramatiske kulisser i Nundalen. Jeg kom inn som hjelpesløs nybegynner som klamret meg til autofunksjonen og har nå fått det verktøyet jeg trenger for å skjønne kamera. Jeg føler mestring og fotoglede. Takk for et flott kurs!”

Kursdeltager Nundalen 2020

Pernille Svalastoga

“Endelig har eg "knekt koden" når det gjeld det tekniske med fotografering. Tusen takk for at du har fornya min fotoglede!”

Kursdeltager Nundalen 2020

Anne Rivenes

“Heidi og Beate har en fantastisk evne til å formidle de elementære fototeknikkene på en engasjerende og lettfattlig måte!”

Kursdeltager Nundalen 2019

Anne K. Reknes

“Jeg har lært spennende og enkle teknikker som bringer hobbyfotograferingen til neste nivå.”

Kursdeltager Nundalen 2020

Siri B. Horn

Fotoworkshop i den forlatte Nundalen!

Nundalen ved Øvre Årdal ligger som en gjemt skatt med fraflyttede gårder som perler på en snor.

Workshopen vil i stor grad foregå både i og utenfor de gamle husene. Dette er litt av det som står på programmet:

Portrettfotografering, selvportrett, stilleben og lysmaling

Porteføljebygging

Egenarbeid

Bildekritikk

Workshopen passer for deg som kjenner kamera ditt og mesterer manuelle innstillinger (oppfriskning kan tilbys). Workshopen passer også for deg som foretrekker å fotografere med smarttelefon.

Det er kun 6 tilgjengelige plasser på workshopen for å sikre at det er godt med tid til individuell oppfølging og veiledning.
Vi bor i hytta til venstre i bildet.

Turen til hytta - en opplevelse i seg selv

Workshopen vil i stor grad by på opplevelser langt utover det å fotografere ved at vi skal bo i en koselig hytte, liggende øverst i den forlatte og idylliske Nundalen, med en fantastisk utsikt.

For å komme til hytta må vi gå i ca. 1,5 time fra parkeringsplassen hvor vi møtes. Vi må bære med oss det vi trenger, så det er lurt å være i ok form og ha pakket smart og lett.

Turen byr på nydelig utsikt og spennende terreng over myr og igjennom skog. Denne turen gjør at vi også blir litt kjent før vi kommer til hytta.

For de som ikke har egen bil, vil det bli organisert samkjøring/henting på busholdeplass. Dette avtaler vi i en lukket Facebook gruppe
Fantastisk utsikt rett utenfor hytta.

Fasiliteter på hytta

Du ser hytta vi bor i til venstre i bildet. Denne er bygget på grunnmuren til en av de gamle husene som stod på gården i sin tid. Hytta er bygget og eies av Nundalen Miljøstiftelse.

Hytta er enkel, men koselig med alt man trenger av utstyr til å lage mat, en hems med 4 madrasser, ett soverom med køyesenger til 6, en skuvseng i stua, utedo med utsikt over dalen, solcellepanel (holder til lading av batterier til kamera og mobiltelefon) og kaldt vann i springen. Det er ikke kjøleskap i hytta, men vi har vår egen patent på en meget bærekraftig kjøleordning.
Fotoworkshop i Nundalen

En langhelg med inspirasjon, lek og hyggelig samvær

I denne avsidesliggende dalen kan vi jobbe uforstyrret i fotobobla sammen med likesinnede.

Vil vi ha fokus på portrettfotografering, naturfoto, stilleben, lysmaling, lys, komposisjon, bildekritikk og veiledning

Du vil også få spennende oppgaver som vil utfordre deg kreativt innenfor ditt interessefelt, i tillegg vil det være rom for å jobbe med egne prosjekter.

PROGRAM

Fra 26. mai med oppmøte kl. 13.00 ca. 15 minutter utenfor Årdal sentrum. Vi er tilbake på parkeringen ca. kl. 14.00 mandag 29. mai

 • Fredag

  Kl. 13.00 Oppmøte på Sjurseter ved Årdal.
  Kl. 18.00: Middag, presentasjon, utdeling av oppgaver for helgen.

 • Lørdag

  Kl. 8.00: Frokost
  Kl. 9.00: Fellesmøte og omvisning i de forlatte gårdshusene ved hytta. Portrettfotografering og selvportrett ved bruk av naturlig lys i ett av husene
  Kl. 11.00: Lunsj
  Kl. 12.00: Lysmaling
  Kl. 13.00: Planlegging av egne prosjekter, med veiledning
  kl. 18.00: Fellesmiddag (inkludert i prisen) Etter middag blir det tid til individuell jobbing med idemyldring og veiledning

 • Søndag

  Kl. 8.00: Frokost
  Kl. 9.00: Tur til skolestua lenger ned i dalen eller individuelt arbeid i husene rundt hytta.
  Kl. 12.00: Lunsj (medbragt)
  Ca. kl. 18.00: Middag
  Etter middag blir det bildekritikk og gjennomgang av oppgavene fra kurset. Spørsmål i plenum

 • Mandag

  Kl. 8.00: Frokost
  Kl. 10.30 - 11.30: Vi rydder og vasker oss ut av hytta. Beregnet ankomst parkeringen ved Sjurseter ca. kl. 14.00

Dette er inkludert i prisen

 • Overnatting 3 netter på en enkel, men koselig hytte i Nundalen

 • Veiledning til utforming av eget prosjekt

 • Konstruktiv tilbakemelding på bilder underveis og i plenum

 • 1 enkel middag (mat til de andre dagene tar du med selv)

 • Kaffe, te og tursnacks

 • Tilgang til lukket Facebookgruppe for deling og hjelp før, under og etter kurset

 • Kreativt påfyll, idémyldring og nye bekjentskaper

Om kursholderne

Vi er to prisbelønte fotografer med over 20 års erfaring til sammen. I løpet av disse årene har vi hver for oss holdt flere fotokurs. For noen år siden kom vi frem til at det var på tide å slå oss sammen. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger etter kursene våre, så nå skal vi holder dette kurset i Nundalen igjen. Her kan du bli bittelitt kjent med oss:

Kursholder

Beate Willumsen

Beate jobber som portrettfotograf og har høstet priser og utmerkelser både i Norge og Europa. I 2017 og 2018 ble hun også tatt ut på landslaget i fotografi som representerte Norge i WPC (World Photographic Cup)

Hun har også hatt separatutstilling på Fotografiens Hus i Oslo i 2018 og har deltatt på en kollektiv utstilling i Cage Galleri i Barcelona med ett av sine kunstfoto.

Beate jobber mye med egne prosjekter innen sjangeren Fine art/kunstfoto i tillegg til å fotografere familier, barn, konfirmanter, boudoir og portretter for både bedrift og privatpersoner i det daglige. Hun jobber i stor grad med dagslys som sin foretrukne lyskilde. Beate har en forkjærlighet for forlatte hus og den magien som oppstår når lyset treffer de rustikke overflatene. 

Foto: Henriette W. Quanvik

Beate Willumsen

FOTOGRAF

Kursholder

Heidi Dokter

Heidi jobber mest innen bedriftsfotografi. Hun har i tillegg hatt vikaroppdrag som fotolærer på videregående skole og på Noroff school of Technology and digital media.

Heidi har også fotografert mange bryllup og har jobbet for flere magasiner og nyhetsbyråer. Dette har bl.a. ført henne på tur med Herculesfly til Jan Mayen, ferjetur langs Helgelandskysten, fiskebåt på Røst, snøscooter på Finnmarksvidda og helikopter til Sleipner oljeplatform.

Denne gangen ønsker hun å bruke beina til målet;-)

Foto: Petter Strømsted

Heidi Dokter

FOTOGRAF

Deltagernes egne bilder

Det er gøy å se hvor mange kreative kurdseltagere som har vært med på workshopene våre. Deltagerne har fått egne oppgaver de har jobbet med igjennom workshopen. Siste kvelden blir det bildekritikk og gjennomgang av oppgavene. En spennende, underholdende og lærerik opplevelse for alle.

Foto øverst fra venstre: Siri B. Horn, Siri B. Horn, Pernille Svalestoga, Henriette W. Quanvik, Solvor Stormark, Solvor Stormark.

FAQ

 • Må man være i fysisk god form for å delta?

  Det er ca. 1,5 time å gå fra bilen, og vi må bære med oss sovepose, alt vi skal spise og drikke i tillegg til fotoutstyr. Turen i seg selv er ikke veldig krevende, men man må tåle å bære tung sekk i myr og skogsterreng.

  Turen opp igjen fra skolestua er bratt og tar 30-45 minutter. Man kan velge å droppe turen til skolestua og bare oppholde seg på gården rundt hytta.

 • Finnes det andre overnattingsmuligheter enn hytta?

  Nei, dessverre. Det er langt til andre fasiliteter og det er kun én hytte som egner seg for overnatting.

 • Må man ha noen forkunnskap for å bli med?

  Ja, du må kjenne kamera ditt og mestre manuelle innstillinger (oppfriskning kan tilbys)

Betingelser og avbestilling

Påmeldingen er bindende og du betaler hele beløpet ved påmelding

 • Betaling

  Du betaler hele kursavgiften ved påmelding, via Stripe. Dette er en sikker tjeneste for nettbetaling. Når betalingen er gjennomført vil du motta en kvittering på e-post og få tilgang til en portal med mer informasjon som agenda, pakkeliste, veibeskrivelse og spørreskjema.

 • Avbestilling

  Påmeldingen din er bindende, men du kan avbestille plassen din helt frem til 1. april 2023 og vil da få refundert 50% av kursavgiften. Avbestilling etter 1. april 2023 gir ikke rett til refusjon av kursavgiften.

  Hvis du blir syk eller har symptomer på sykdom før avreise kan du ikke delta på kurset. Du må da benytte deg av egen reiseforsikring for å få refundert kursavgiften.

  Hvis workshopen må avlyses får du selvfølgelig refundert hele kursavgiften.

 • Antall deltagere

  Det må være minimum 4 påmeldte deltagere for at workshopen skal gjennomføres, maks antall plasser er 6. Hvis kurset må avlyses pga. for få påmeldte deltagere får du selvfølgelig igjen hele kursavgiften.