Kun få ledige plasser

Dette sier tidligere kursdeltagere

“En fantastisk opplevelse - god kunnskapsformidling med praktisering umiddelbart gir maksimalt utbytte og læring. Elsker det!”

Kursdeltager Nundalen 2019

Trude Emaus

“Glimrende kurs i eventyrlige omgivelser! Kursholderene utfyller hverandre perfekt, og motivene er uendelige. Skulle ønske kurset varte lenger! Tusen takk for verdifull tilpasset læring. Fått fotogleden tilbake:)”

Kursdeltager Nundalen 2019

Lykke Urdal Arrelano

“Unikt og personlig fotokurs i nydelig natur og dramatiske kulisser i Nundalen. Jeg kom inn som hjelpesløs nybegynner som klamret meg til autofunksjonen og har nå fått det verktøyet jeg trenger for å skjønne kamera. Jeg føler mestring og fotoglede. Takk for et flott kurs!”

Kursdeltager Nundalen 2020

Pernille Svalastoga

“Endelig har eg "knekt koden" når det gjeld det tekniske med fotografering. Tusen takk for at du har fornya min fotoglede!”

Kursdeltager Nundalen 2020

Anne Rivenes

“Heidi og Beate har en fantastisk evne til å formidle de elementære fototeknikkene på en engasjerende og lettfattlig måte!”

Kursdeltager Nundalen 2019

Anne K. Reknes

“Jeg har lært spennende og enkle teknikker som bringer hobbyfotograferingen til neste nivå.”

Kursdeltager Nundalen 2020

Siri B. Horn

Bli med på et spennende fotokurs i den forlatte Nundalen!

Fra 3. juni med oppmøte kl. 13.00 ca. 15 minutter utenfor Årdal sentrum. Vi er tilbake på parkeringen ca. kl. 15.00 mandag 6. juni.

Er du glad i å fotografere? Synes du det er spennende og fascinerende med fraflyttede og forfalne hus? Liker du følelsen av å utforske omgivelsene, kombinert med frisk luft og vakker natur?

Da er denne workshopen for deg!

Nå har du mulighet til å lære kameraet ditt bedre å kjenne omgitt av vakker natur og fotogene fraflyttede gårder, med en unik historie. Du trenger ikke å ha noen kunnskap om fotografering fra før av, men et engasjement for å lære mer uansett hvilket nivå du er på.

Hvis du er en dreven fotograf, men har lyst til å være med for turens skyld, er du hjertelig velkommen til det om du ønsker å utforske på egenhånd de tidene kursdeltagerene sitter med "klasseromsundervisning"
Vi bor i hytta til venstre i bildet.

Et annerledes fotokurs

Dette er en annerledes fotoworkshop for deg som er glad i friluftsliv og som liker å ta med kamera på tur. Kurset vil i stor grad by på opplevelser langt utover det å fotografere ved at vi skal bo i en koselig hytte, liggende øverst i den forlatte og idylliske Nundalen, med en fantastisk utsikt. Det er kaldt vann i springen på kjøkkenet, og en elv rett ved for de som ønsker å ta seg en dukkert. Hytta har strøm til lading (kun solcellepanel). Om du, i likhet med oss, har en forkjærlighet for gamle, forlatte hus vil opplevelsen bli optimal.
Fantastisk utsikt rett utenfor hytta.

3 dager med inspirasjon, lek og moro

Tenk deg å samles for bildefremvisning i en lun og koselig hytte mens det knitrer i ovnen, eller kanskje ute på tunet i deilig sommervær.

I dette 3 dagers kurset vil vi ha fokus på portrettfotografering, naturfoto, stilleben, lysmaling, kameraets innstillinger, lys, komposisjon, bildevisning og tips mens vi går på tur. Det blir også gitt spennende oppgaver dere får boltre dere med i et veldig inspirerende miljø.

Turen til hytta - en opplevelse i seg selv

For å komme til hytta må vi gå i ca. 1,5 time fra bilen i relativt lett terreng. Vi må bære med oss det vi trenger, så det er lurt å være i ok form og ha pakket smart og lett.

Turen byr på nydelig utsikt og spennende terreng over myr og igjennom skog. Denne turen gjør at vi også blir litt kjent før vi kommer til hytta.
Turen til hytta er en opplevelse i seg selv

Fasiliteter på hytta

Du ser hytta vi bor i til venstre i bildet. Denne er bygget på grunnmuren til en av de gamle husene som stod på gården i sin tid. Hytta er bygget og eies av Nundalen Miljøstiftelse.

Hytta er enkel, men koselig med alt man trenger av utstyr til å lage mat, en hems med 4 madrasser, ett soverom med køyesenger til 6, en skuvseng i stua, utedo med utsikt over dalen, solcellepanel (holder til lading av batterier til kamera og mobiltelefon) og kaldt vann i springen. Det er ikke kjøleskap i hytta, men vi har vår egen patent på en meget bærekraftig kjøleordning.
Fotoworkshop i Nundalen

Dette er inkludert i prisen

 • Overnatting 3 netter på en enkel, men koselig hytte i Nundalen

 • Fotoundervisning - teori og praksis (tilpasset ditt nivå)

 • Konstruktiv tilbakemelding på bilder underveis og i plenum

 • 1 enkel middag (mat til de andre dagene tar du med selv)

 • Kaffe, te og tursnacks

 • Kursmateriell

 • Tilgang til lukket Facebookgruppe for deling og hjelp før, under og etter kurset

 • Inspirasjon, frisk luft, lek og glede

Om kursholderne

Vi er to prisbelønte fotografer med over 20 års erfaring til sammen. I løpet av disse årene har vi hver for oss holdt flere fotokurs. For 3 år siden kom vi frem til at det var på tide å slå oss sammen. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger etter kursene våre, så nå skal vi holder dette kurset i Nundalen for 3. gang. Her kan du bli bittelitt kjent med oss:

Kursholder

Beate Willumsen

Beate jobber som portrettfotograf og har høstet priser og utmerkelser både i Norge og Europa. I 2017 og 2018 ble hun også tatt ut på landslaget i fotografi som representerte Norge i WPC (World Photographic Cup)

Hun har også hatt separatutstilling på Fotografiens Hus i Oslo i 2018 og har deltatt på en kollektiv utstilling i Cage Galleri i Barcelona med ett av sine kunstfoto.

Beate jobber mye med egne prosjekter innen sjangeren Fine art/kunstfoto i tillegg til å fotografere familier, barn, konfirmanter, boudoir og portretter for både bedrift og privatpersoner i det daglige. Hun jobber i stor grad med dagslys som sin foretrukne lyskilde. Beate har en forkjærlighet for forlatte hus og den magien som oppstår når lyset treffer de rustikke overflatene. 

Foto: Henriette W. Quanvik

Beate Willumsen

FOTOGRAF

Kursholder

Heidi Dokter

Heidi jobber mest innen bedriftsfotografi. Hun har i tillegg hatt vikaroppdrag som fotolærer på videregående skole og på Noroff school of Technology and digital media.

Heidi har også fotografert mange bryllup og har jobbet for flere magasiner og nyhetsbyråer. Dette har bl.a. ført henne på tur med Herculesfly til Jan Mayen, ferjetur langs Helgelandskysten, fiskebåt på Røst, snøscooter på Finnmarksvidda og helikopter til Sleipner oljeplatform.

Denne gangen ønsker hun å bruke beina til målet;-)

Foto: Petter Strømsted

Heidi Dokter

FOTOGRAF

PROGRAM

 • Fredag

  Kl. 13.00 Oppmøte på Sjurseter ved Årdal.
  Kl. 18.00: Middag, presentasjon, utdeling av oppgaver for helgen.

 • Lørdag

  Kl. 8.00: Frokost
  Kl. 9.00: Teoretisk undervisning i og rundt hytta hvor vi deler inn i grupper etter kunnskapsnivå. Gruppe nr. 1 vil lære grunnleggende prinsipper og manuelle innstillinger. Gruppe nr. 2 får undervisning tilpasse et litt høyere nivå for de som allerede har kontroll på manuelle innstillinger.
  Kl. 11.00: Lunch
  Kl. 12.00: Fototur til en av gårdene i nærheten
  kl. 18.00: Fellesmiddag (inkludert i prisen) Etter middag blir det bildekritikk av alle deltagerenes blinkskudd og spørsmål i plenum.

 • Søndag

  Kl. 8.00: Frokost
  Kl. 9.00: Teoriundervisning. Lys, komposisjon og valg av objektiver
  Kl. 10.00: Lørdagen vil i stor grad legges opp i forhold til hva hver enkelt deltager ønsker å bruke tid på. Vi leker oss og fotograferer i omgivelsene rundt gården vi bor på.
  Kl. 12.00: Lunch
  Kl. 13.00: For de som ønsker; maling med lys
  Ca. kl. 18.00: Middag
  Etter middag blir det bildekritikk og gjennomgang av oppgavene fra kurset. Spørsmål i plenum

 • Mandag

  Kl. 8.00: Frokost
  Kl. 11.00: Avmarsj tilbake til Sjurseter med undervisningsstopp og lunch på veien om været tillater det. Vi er fremme ved parkeringen ved Sjurseter ca. kl. 15.00

Deltagernes egne bilder

Det er gøy å se hvor mange kreative kurdseltagere som har vært med på kursene våre. På begynnelsen av workshopen deles det ut oppgaver som deltagerene kan velge å utføre når de ønsker. Siste kvelden blir det bildekritikk og gjennomgang av oppgavene. En spennende, underholdende og lærerik opplevelse for alle.

Foto øverst fra venstre: Siri B. Horn, Siri B. Horn, Pernille Svalestoga, Henriette W. Quanvik, Solvor Stormark, Solvor Stormark.

FAQ

 • Må man være i fysisk god form for å delta?

  Det er en lang tur å gå fra bilen, og vi må bære med oss sovepose, alt vi skal spise og drikke i tillegg til fotoutstyr. Turen i seg selv er ikke veldig krevende, men man må tåle å bære tung sekk i ca. 1.5 time i myr og skogsterreng. Hjemoverturen er mer krevende med litt mer oppoverbakke, men da med lettere sekk. Hvis du er i OK fysisk form, bør det holde.

 • Finnes det andre overnattingsmuligheter enn hytta?

  Nei, dessverre. Det er langt til andre fasiliteter og det er kun én hytte som egner seg for overnatting.

 • Må man ha noen forkunnskap for å bli med?

  Nei, du trenger ingen forkunnskap. Det eneste du trenger er fotoglede og lysten til å lære mer :)

Betingelser og avbestilling

Påmeldingen er bindende og du betaler hele beløpet ved påmelding

 • Betaling

  Du betaler hele kursavgiften ved påmelding, via Stripe. Dette er en sikker tjeneste for nettbetaling. Når betalingen er gjennomført vil du motta en kvittering på e-post og få tilgang til en portal med mer informasjon som agenda, pakkeliste, veibeskrivelse og spørreskjema.

 • Avbestilling

  Påmeldingen din er bindende, men du kan avbestille plassen din helt frem til 1. mai 2022 og vil da få refundert 50% av kursavgiften. Avbestilling etter 1. mai 2022 gir ikke rett til refusjon av kursavgiften.

  Hvis du blir syk eller har symptomer på sykdom før avreise kan du ikke delta på kurset. Du må da benytte deg av egen reiseforsikring for å få refundert kursavgiften.

  Om smittevernreglene gjør at kurset må avlyses får du selvfølgelig refundert hele kursavgiften.

 • Antall deltagere

  Det må være minimum 5 påmeldte deltagere for at kurset skal gjennomføres, maks antall plasser er 8. Hvis kurset må avlyses pga. for få påmeldte deltagere får du selvfølgelig igjen hele kursavgiften.